September 21, 2013

Ingenjörstävlingen EBEC

European BEST Engineering Competition (EBEC) är Europas största ingenjörstävling

ebecpyramidVisste du att EBEC är Europas största ingenjörstävling och förra året deltog över 6500 studenter i tävlingar över hela Europa?

Tävlingen genomförs i tre steg:

  • 83 lokala tävlingar
  • 15 regionala/nationella tävlingar
  • 1 europeisk final

Här i Lund kommer vi under våren 2018 arrangera EBEC Lund som är den lokala tävlingen för studenter på LTH. Man tävlar i lag om fyra personer i antingen Case Study eller Team Design.

Datum för den lokala omgången kommer att presenteras under hösten.

7726412322_4ba29b2474_oCase Study är en teoretisk tävling där lagen ges ett tekniskt problem och under en begränsad tid ska en hållbar och lönsam lösning presenteras. Här sätts kreativt tänkande på prov och det gäller att komma på smarta idéer. Lösningen presenteras inför en jury och en rapport ska även bifogas.

I Team Design ska deltagarna, med endast det tillhandahållna materialet, bygga en modell som kan utföra en speciell uppgift eller lösa det givna problemet. Detta är en praktisk tävling där teoretisk kunskap omsätts i verkligheten. Kreativitet och lagarbete testas såväl som praktisk ingenjörskunskap.

 

Vinnarna i respektive kategori går därefter vidare till den regionala tävlingen EBEC Nordic. Även den kommer arrangeras i Lund senare i vår med alla de vinnande lagen från de medverkande nordiska universiteten. Här efter går vinnarna vidare till den stora europeiska finalen i sommar som går av stapeln i Brno, Tjeckien.

Mer information kring EBEC finner du här: https://best.eu.org/competitions/welcome.jsp

 

EBEC_winners_from_Lund1tomato-soup-300x198