September 21, 2013

Interna event

För BEST medlemmar anordnas internet en uppsjö av aktiviteter, alltifrån organisatoriska möten som ordförandemöten till resor och utbildningar inom till exempel PR (public relations) och HR (human resources). Vill man kan man som best-are resa runt till BEST events under större delen av året, vill man inte kan man låta bli och istället jobba på hemmaplan med att utveckla den lokala gruppen här på LTH. BEST har något för alla!

De flesta inom BEST gillar att resa och möta nya kulturer, därför anordnas förutom kurserna en hel del aktiviteter internt. Detta för att lära känna andra best-are och upptäcka nya kulturer. Detta kan vara alltifrån att ha kulturutbyten till motivations helger och “leisure events”. Motivationshelger brukar vara för den egna gruppen och eventuellt tillsammans med någon närliggande BEST-grupp. Huvudsyftet men ett sådant event är att öka sammanhållningen i gruppen för att på så sätt kunna arbeta bättre tillsammans. Leisure events anordnas till som tätt av olika BEST-grupper när de känner att de vill anordna ett kul event som till exempel hästridning i bergen, surfkurs eller skidresa. Nyårsfirande och julmiddagar brukar också arrangeras av olika grupper. Dessa leisure events har främst som syfte att ha kul tillsammans och träffa nya människor.

Det finns även betydligt seriösare events som satsar på att under ca en vecka utveckla deltagarna inom antingen PR, HR, found raisning eller projektledning.  Detta ger deltagarna nya kunskaper som de kan ha stor nytta av såväl inom BEST-grupper som senare på arbetsmarknaden.

Eftersom organisationen är bred krävs det en hel del events för att kunna koordinera organisationen men även för att samarbeta och lära av varandra. Under dessa events utbildas även medlemmarna inom områden de känner att de vill utveckla så som PR eller organisationsstyrning. Detta görs på flera olika nivåer, gemensamma trainings för de lokala gruppernas styrelser, regionala möten och ordförande möten med deltagare från alla grupper till exempel. De internationella kommittéerna och den internationella styrelsen har även möten kontinuerligt under året som de lokala BEST grupperna tar tur om att anordna.

Under hösten 2016 har vi i BEST Lund anordnat bland annat en workshop i project management samt varit på trainings och möten i Wroclaw, Warsawa, Ålborg, Stockholm och Köpenhamn.

7178327927_215b03b1f3_o